9 מוצרים שנאסרו לאכילה בחו”ל ולא ברור למה כולנו עדיין אוכלים אותם בישראל!

לגזור ולשמור לפעם הבאה שאתם נמצאים בסופר!



5. לחמים עם אבקת אפייה

שמעתם פעם על “אשלגן ברומטי”? הוא נמצא באבקת אפייה. בעזרתו, הלחם נשאר רך ויפה במשך זמן רב כאילו יצא זה עתה מהתנור. אבל אשלגן ברומט יכול לגרום לכאבי ראש, פריחות בעור, ובעיות בעיכול. למרבה הצער, הוא נמצא ברוב סוגי הלחם המסחריים. השימוש בו אסור בקנדה, סין והאיחוד האירופי.

6. סלמון בריכות

סלמון הגדל בחוות גידול אסור באוסטרליה וניו זילנד משום שדגים אלו ניזונים מדיאטה קפדנית מיוחדת הכוללת אנטיביוטיקה ואלמנטים נוספים שעלולים להיות מסרטנים כדי לגרום לדגים להיות גדולים יותר.

Credit: © Eastnews

7. מזונות המכילים תחליפי שומן

אולסטרה הוא תחליף שומן סינתטי, ומספר הקלוריות שהוא מכיל הוא אפס. הוא משמש לעתים קרובות בחטיפי תפוח אדמה נטולי שומן או המסומנים כ”חטיפים קלים”. לחומר כימי זה יש השלכות שליליות רבות על הגוף, כולל קליטה לקויה של ויטמינים חיוניים. מזונות המכילים אולסטרה (olestra) אסורים לחלוטין בקנדה ובאירופה.

Credit: brightside

8. משקאות “ספורט”

משקאות ספורט הם לא בהכרח רעים או אסורים, חלקם למעשה מכילים ויטמינים, מינרלים ואלמנטים בריאים אחרים. אבל כמה מהם מכילים שמנים צמחיים כדי לחסום את הריח הרע של המשקה. שמנים צמחיים והחומר BVO (E-443) אסורים ביפן ובאירופה בשל הרעילות שלהם, ויש בהם גם סיכון לפתח סרטן השד והערמונית.

9. חלב

התעשיינים משתמשים בטריקים שונים כדי להגדיל את המכירות במוצרי חלב. כדי לקבל יותר חלב, פרות מקבלות הורמוני גדילה. השימוש בחלב מפרות אלה קשור בסיכון לסרטן, סיכון מוגבר למחלות לב וכלי דם, ועלייה ברמת ההורמונים בבלוטת התריס. לכן חלב זה נאסר בנורבגיה, שוויץ, ניו זילנד, יפן, אוסטרליה, ו-29 מדינות אירופאיות אחרות.

קרדיט תמונת שער: Depositphotos // מקור: boredpanda
שתפו עם החברים שתפו עם החברים