5 מאכלים שאתם חייבים להפסיק לאכול כבר עכשיו אם אתם רוצים לרדת במשקל!

מסתבר שאפשר ואפילו כדאי לאכול אבטיח בדיאטה!



רובכם חושבים שפירות וירקות זה בריא ולכן צריך לאכול אותם באופן יומיומי, אז איך תגיבו אם נספר לכם שבין הפירות מתחבאים גם כאלו שעלולים לפגוע בדיאטה ואפילו בבריאות?

מבולבלים? הכתבה הבאה הולכת לעשות לכם סדר.

לפניכם 5 פירות שכדאי לכם להפסיק לאכול אם אתם מנסים לרדת במשקל, ו-5 פירות שיעשו פלאים לגוף שלכם.

אז יאללה, רוצו לסופר או לירקן והכניסו אותם לתפריט שלכם!

1. משמשים – אאוט, תותים – אין

תותים הם מהפירות הטובים ביותר לתזונה בריאה. התותים מכילים סיבים, ויטמין C, המון מים ומעט מאוד סוכר, מה שעוזר להילחם בצלוליטיס (והם גם ממש טעימים על הדרך!).

משמשים, לעומת זאת, אלו פירות כבדים – יותר מדי משמשים עלולים להוביל לקלקול קיבה. אבל הסכנה האמיתית טמונה בגרעיני המשמש, המכילים אמיגדלין, אשר יוצר ציאניד בבטן. זהו רעל חזק שעלול לגרום לבחילה, סחרחורות והתעלפויות אם נצרך בכמויות גדולות!

Credit: pixabay

2. אבטיח ומלון במקום אגס

מלונים ואבטיחים מכילים המון סיבים ומים, והם משביעים במהירות. הפירות האלו עוזרים להלחם בצלוליטיס, רעלים ואקנה. הם גם מאוד יעילים במזג אוויר חם, שכן הם מספקים נוזלים.

לאגסים, לעומת זאת, חסרון משמעותי: הם יכולים לשבש את עבודת המעיים, ועל כן גורמים לעצירות.

Credit: pixabay

3. אבוקדו – לא בדיאטה!

תודות למעט סוכר, ויטמין C ונוגדי חמצון, פירות יער לא פוגעים בגוף. להיפך, הם עוזרים לייצר קולגן ולשרוף שומן עודף!

אבוקדו, יקיר הארץ, הוא לצערנו לא מוצר רצוי לצרוך בזמן דיאטה. לפעמים הוא נקרא “פרי החמאה”, ומסיבה מסוימת: הוא מכיל קלוריות רבות, ועל כן רצוי לאכול אותו בכמויות קטנות.

Credit: boredpanda

4. העדיפו תפוחים על פני ענבים

תפוחים הם מהפירות הטובים ביותר לדיאטה. הם לא מכילים שומן ולא הרבה קלוריות. הם כן מכילים הרבה סיבים, הם משביעים, וכן נלחמים בצלוליטיס.

ענבים, מהצד השני, הם מהפירות הגרועים ביותר הן לגזרה והן לבריאות! ענבים מכילים המון סוכר, הקליפה שלהם קשה לעיכול, והחומצות של הענבים יכולות לפגוע בשיניים. באסה!

5. אשכוליות או לא להיות

אשכולית היא במקום הראשון במלחמה נגד משקל עודף – האנזימים באשכולית עוזרים לעבד קלוריות באופן פעיל, ולכן רצוי לאכול חצי אשכולית עם הארוחה!

לעומת זאת בננות מתעכלות לאט, ומדענים אף מצאו לאחרונה שחומרים מסוימים בבננות חוסמים את פעילות התאים האחראים על פיצול השומן.

מקור: Brightside
שתפו עם החברים שתפו עם החברים